El MoraBanc Andorra s’acomiada d’una històrica Eurocup (81-87)

L’equip del Principat no ha pogut superar la barrera de les semifinals de l’Eurocup després de perdre també aquest divendres el segon partit davant l’ALBA Berlin (81-87). Les 19 pèrdues i els 11 tirs lliures fallats (24/35) han marcat el destí d’un MoraBanc que, perdent de setze punts en l’últim quart (65-81), ha cregut en el miracle gràcies a tres triples consecutius d’Albicy (81-83). El base francès, màxim anotador dels andorrans amb 20 punts. Jerome Jordan, MVP del partit amb 17 punts, 7 rebots, 23 de valoració.

Superant amb escreix les expectatives marcades d'inici, el MoraBanc Andorra s’ha quedat a les portes de la final de l’Eurocup. Després de perdre el primer partit disputat a Berlin (102-97), en aquest segon l’equip tricolor volia aprofitar el factor Bombonera per empatar l’eliminatòria i forçar un tercer partit de desempat. Al final, l’única derrota dels andorrans a casa en tota la competició (9/10), els ha deixat sense el premi de disputar la gran final.

El MoraBanc ha començat controlant el partit (7-4), encertat inicialment des del triple (12-9), i amb una aportació ofensiva molt repartida. Això si, l’ALBA Berlin poc a poc s’ha anat fent l’amo del partit. Jugant al seu ritme, amb un gran Luke Sikma, els d’Aito Garcia Reneses començaven a marcar el seu territori (15-21) però un 8-3 de parcial deixava un ajustat 23-25 al final del primer quart. El MoraBanc, patint novament des del tir lliure, veia com l’ALBA obria un forat perillós a mitjans del segon quart (33-46) però, malgrat jugar sense xarxa, l’equip d’Ibon Navarro revifava gràcies als punts de Jerome Jordan i Andrew Albicy. Els del Principat arribaven vius al descans (42-51).

En la segona meitat, el MoraBanc, decidit a apurar les seves opcions, sortia en tromba. Des de la defensa, amb una gran Rafa Luz, els andorrans afrontaven el seu moment gràcies a un 12-2 de parcial (54-53) però males decisions en atac, pilotes perdudes, i l’encert d’un excels Peyton Siva (21 punts) deixava un 62-73 a deu minuts per al final. En l’últim quart, el MoraBanc, fent la goma constantment, veia com l’ALBA Berlin deixava el partit pràcticament sentenciat (65-81) però l’aparició estel·lar d’Andrew Albicy amb tres triples consecutius permetia tornar a creure en el miracle (81-83). Al final, com ja succeís dimarts a Berlin, les pilotes perdudes, els rebots i els errors en el tir lliure (24/35) han acabat amb el somni europeu del MoraBanc (81-87) davant d’un rival clarament superior. Amb aquesta derrota l’equip del Principat posa punt final a una Eurocup impossible d’oblidar.

A partir d’ara el MoraBanc s’haurà de centrar únicament en la Lliga Endesa començant pel partit d’aquest diumenge (17h), corresponent a la 24a jornada ACB, davant l’Herbalife Gran Canària de Pedro Martínez. El partit es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra