Les pistes Àliga i Avet superen els darrers controls de la FIS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A quatre dies per a l'inici de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, el comitè organitzador hotot a punt i només espera que el temps acompanyi. La pista Àliga del Tarter està en perfectes condicions, mentre que l'Avet de Soldeu necessitarà d'un treball específic per les característiques de les proves que acollirà. D'altra banda, la federació ja ha decidit els quatre integrants del Team Event.

S'esgota el compte enrere per a la cita més esperada i el comitè organitzador ha passat revista a la darrera hora.

La manca de precipitacions i les altes temperatures han complicat molt la preparació de les pistes, però l'Àliga del Tarter i l'Avet de Soldeu han superat el darrer test de la Federació Internacional.

El director de la cursa, Jordi Pujol, admet que "estàvem millor fa uns dies que ara perquè la calor ens ha fet la guitza". "Ens va anar bé que ahir vingués el director de les proves tècniques masculines perquè vam tornar a revisar-ho tot. Hem perdut una mica de pes però encara tenim uns dies per poder treballar-hi", ha indicat afegint que "sempre estem dins els mínims que requereix".

2.200 persones en total s'han acreditat per a unes finals que arrencaran dilluns amb els entrenaments de descens i que dimarts a la tarda viuran la cerimònia inaugural, un dia abans de l'inici de la competició, que s'allargarà fins diumenge.

El director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, remarca que s'ha volgut "involucrar els clubs i les escoles, que ens acompanyaran dimecres i divendres, els dos dies lectius de competició". Assegura "molta afluència amb 400 escolars en dos dies".

La federació tria els esquiadors per al Team Event

La federació ha comunicat qui disputarà el Team Event de divendres a la pista Àliga. Àxel Esteve i Àlex Rius, amb Xavi Salvadores com a reserva, han estat els escollits en categoria masculina, mentre que Mireia Gutiérrez i Sissi Hinterreitner, amb Carla Mijares de reserva, seran les representants en la femenina. Cande Moreno ha quedat descartada per un esquinç al turmell del qual no està del tot recuperada.

Informa: Joan López
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.