Porté s'integra al programa de Joves Pilots de l'ACA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ian Porté és l'última incorporació del programa de Joves Pilots de l'Automòbil Club d'Andorra.

Després de dos anys alternant proves del Català de ral·lis i de les Crèdit Andorrà GSeries, s'iniciarà en la disciplina de muntanya amb la Pujada a Arinsal el 18 i 19 de juny. 

Porté, de 18 anys, pilotarà un vehicle de les mateixes característiques del que van utilitzar Raül Ferré i ara Marc Solsona. El jove pilot explica quines diferències veu respecte els ral·lis. "És com començar de zero perquè al final vaig fer una temporada ral·lis a baix, però és condueix de manera molt agressiva. A les G-Series també és el mateix, es condueix derrapant i lliscant tota l'estona." A la disciplina actual, en canvi, assegura que com menys llisquis, millor.

Els últims quatre mesos ha fet preparació amb simulador i ha tingut l'acompanyament psicològic per als pilots de l'ACA. Des de l'entitat es veu la disciplina de muntanya com la millor escola de formació.

 Toni Sasplugas, secretari general de l'ACA, exposa la metodologia que han seguit en tres blocs. "El que pretenem amb la seva temporada és copiar el que portem fent els tres anys amb la formació de joves pilots. Moltíssimes hores de simulador, formacions específiques tant en asfalt com en terra i l'acompanyament de tota l'estructura que tenim de comunicació, de psicòleg esportiu, de preparació física, entre d'altres".

Informa: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.