Reportatge: Núria Sinfreu i Lluís Vivé demostren que el tir amb arc no té edat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Federació de Tir amb Arc vol potenciar la participació en competicions internacionals i recentment ha arrencat un projecte de tecnificació. Els primers integrants són una parella molt ben avinguda tot i la diferència d´edat, Lluís Vivé i Núria Sinfreu.

Núria Sinfreu té només 11 anys i competeix en categoria alevina, però des que es va crear la Federació de Tir amb Arc ha disputat tots els campionats i enguany ha estat campiona de la lliga de tir de sala. Lluís Vivé en té 66, competeix a la categoria de veterans i ha estat campió de la lliga espanyola de tir de camp.

Formen el primer grup de tecnificació de la Federació i cada divendres entrenen plegats a Ordino. "Fa quatre anys que tiro i m'agrada molt. He sortit dues vegades a competir a Montjuïc i va anar molt bé", explica la Núria afegint que pel tir amb arc és imprescindible "concentrar-te molt, pensar només en la diana i deixar la resta de la ment en blanc". Vivé coincideix: "Ha d'estar amb forces, tenir pràctica, tenir en compte la respiració, que influeix molt, i desconnectar de tothom".

La Núria i el Lluís disputaran la competició més important el gener vinent a Nimes, escenari dels campionats d´Europa i del món. Vivé diu d'ella que "és la que pot tirar endavant, és el futur, i volem encarrilar-la per portar-la al Campionat d'Europa i del Món". Per la Núria, el Lluís és un gran mestre: "té molta experiència i em pot ensenyar molt bé".

La Federació de Tir amb Arc compta en l´actualitat amb una cinquantena de federats. L´objectiu ara és ampliar el grup de tecnificació amb nous integrants que vulguin competir fora del país.

Informa: Joan López
Imatge: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.