Sanza torna a la llarga distància amb l'objectiu de fer marca a la mitja marató de València

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Marcos Sanza torna a les curses de llarga distància. El fondista buscarà posar el millor colofó a la temporada amb una bona marca a la mitja marató que es disputarà diumenge a València i ja pensa en el retorn a la marató.

Les dues medalles a Montenegro, una plata en els 10.000 metres i un bronze en els 5.000, van pujar fins a tretze el total de metalls que Marcos Sanza s'ha penjat en els Jocs dels Petits Estats i van ser una injecció de confiança per tornar a la llarga distància.

Ja del tot recuperat de l'edema ossi que va arrossegar durant gairebé dos anys, aquest diumenge disputarà la mitja marató de València.  Afirma que "després dels Jocs de Montenegro vaig decidir que era el moment i que ja estava preparat per a curses més llargues". La intenció, diu, "és fer marca". Es troba bé i té bones sensacions.

Serà un bon test per a Sanza, que ja somia a tornar a disputar una marató. La darrera va ser a Amsterdam l'octubre de 2014. Té "ganes de fer una marató", però fins que no arribi la mitja de València no vol pensar en una altra cosa. Avança que "és molt probable fer una altra marató el 2020".

No ha decidit si s'enfrontarà per cinquena vegada a la cursa dels 42 quilòmetres i 195 metres a la primavera o bé a la tardor, però sí que ho farà amb l'objectiu de rebaixar la seva millor marca, de 2 hores 16 minuts i 59 segons.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Montse Grau

Nota: En una primera edició la notícia indicava que Sanza era fondista del CAVA, club on ha militat des que va arribar al país. Des d'aquest any, però, corre com a atleta independent.

 

 

 

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.