Les seleccions de rugbi de set jugaran al juny el Campionat d’Europa, a Sèrbia la masculina i a Croàcia la femenina

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les seleccions de rugbi de set ja tenen rivals i dates per al Campionat d’Europa, en la divisió Conference. Totes dues jugaran el mes de juny, a Sèrbia la masculina i a Croàcia la femenina. La federació també aposta per potenciar la base en aquesta modalitat.

La Federació de Rugbi repetirà presència als propers Europeus absoluts de rugbi de set. Després de l'ascens de categoria de l'estiu passat, la masculina, dirigida per Jonathan Garcia, jugarà a Sèrbia el 8 i 9 de juny. La divisió Conference està formada per setze seleccions de nivell força divers, amb alguns petits països però també algunes potències com els Països Baixos. "Haurem de veure com arriba i adaptar-nos. La permanència és l'objectiu principal", assegura Garcia, director tècnic de la federació.

La selecció femenina, dirigida per Marc Abelló, jugarà una setmana més tard a Croàcia. Serà per quart any consecutiu, en un Europeu amb dotze països. Garcia creu que el canvi a la modalitat de 15 viscut pel femení aquesta temporada no serà cap entrebanc, sinó tot el contrari.

Les sub-18 no jugaran aquest estiu, però la federació vol treballar amb la base i el mes de maig una selecció sub-12 viatjarà a Mònaco.

L'entrada del rugbi de set en el programa dels Jocs de Rio 2016 va obrir les portes a una subvenció per part del Comitè Olímpic que la federació vol seguir aprofitant per impulsar aquesta modalitat.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.