S'incrementa un 16% l'import de les beques esportives ARA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern destina més de 300.000 euros a les beques ARA, el programa d´ajuts a l´alt rendiment esportiu. 57 competidors se´n beneficien i set d´ells, de les federacions d´esquí i de muntanyisme, copen la categoria més alta.

El surfista de neu Lluís Marín és l´esportista millor dotat del programa, que no va destinat als esports d'equip. Marín rep un ajut de 28.000 euros als quals cal afegir un premi de 13.200 per la tercera posició en una de les proves de la Copa del món de boarder cros. En la categoria elit de les beques hi ha tres esquiadors, Joan Verdú, Mireia Gutiérrez i Marc Oliveras, els esquiadors de muntanya Xavi Areny i Maria Fargues i el corredor de muntanya Ferran Teixidó.

Els ajuts han augmentat respecte del darrer cicle, passant dels 264.275 euros als 312.961. El secretari d´Estat d´Esports, Jordi Beal, ha parlat de l´aposta que es fa des de l'executiu per aquest programa, tot insistint en l'increment d'un 16% dels imports de beca i premis que acompanya els bons resultats.

Pel que fa al nombre d´esportistes, les beques ARA es mantenen en xifres similars, passant de 56 a 57 competidors que perceben algun tipus d´ajut. En el programa promeses, amb 31 becats, l´esquiador de la federació d´esports adaptats Roger Puig, l´esquiador d´estil lliure Carles Aguareles, l´esquiador de fons Irineu Esteve i els atletes Pol Moya i Clàudia Guri estan entre els que tenen un ajut econòmic més alt que supera els 5.000 euros.

Pel que fa als premis per resultats aconseguits, a banda de Lluís Marín, n'han rebut la judoka Laura Sallés, Ferran Teixidó, Joan Verdú i Carles Aguareles.

Informa: David Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.