Trastoy intentarà coronar el cim del Kanchenjunga el maig vinent amb Gonzalo Fernández

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Domi Trastoy prepara una nova expedició a l'Himàlaia. El pròxim vuitmil escollit per l'alpinista lauredià és el Kanchenjunga, el tercer cim més alt del planeta. L'acompanyarà Gonzalo Fernández, si aconsegueix tancar el pressupost.

Després de coronar l'any passat el cim del Lhotse, al costat de Jordi Cornella i el sabadellenc David Noses, Domi Trastoy ultima els detalls de la pròxima expedició a l'Himàlaia. L'alpinista lauredià ha escollit en aquesta ocasió el Kanchenjunga, el tercer cim més alt del planeta després de l'Everest i el K2, amb 8.586 metres d'altitud. Situat entre l'Índia i el Nepal, es troba en una regió molt remota i està considerat com un dels vuitmil més difícils.

Serà en una expedició d'estil alpí i sense l'ajuda de xerpes ni d'oxigen assistit, al costat del resident Gonzalo Fernández, que aquests dies intenta completar el pressupost. Marxaran el 10 d'abril cap al Nepal i la previsió seria atacar el cim a principi de maig.

Si corona el Kanchenjunga, seria el sisè vuitmil per a Trastoy, que ara fa 10 anys es va convertir en el primer alpinista del país a coronar l'Everest, l'únic que ha fet amb oxigen assistit, i que després ha ascendit els cims del Makalu, el Cho Oyu, el Manaslu i el Lhotse. Fernández va estrenar la seva trajectòria com a vuitmilista ara fa dos anys, amb el Gasherbrum II.

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.