L'UCI veu amb bons ulls tornar a portar les Copes del Món del 2021 al 2023

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els entrenaments oficials obriran aquest dijous la Copa del Món de BTT a Vallnord Pal-Arinsal. Els millors especialistes del món de descens i cross country repetiran un any més i tornaran el 2020. Hi ha optimisme perquè Andorra repeteixi tres anys més abans d'acollir el Mundial el 2024.

Tot està preparat perquè Vallnord Pal-Arinsal rebi una vegada més la Copa del Món. L'èxit en l'organització han permès que la Unió Ciclista Internacional segueixi confiant en Andorra com a seu i l'any vinent repetirà. En l'horitzó hi ha el Mundial del 2024. Entremig, tres anys que l'organització vol omplir amb més Copes del Món, desig que l'UCI veu també amb bons ulls. La decisió es prendrà el juny del 2020.

"En tenir la Copa del Món 2020, any olímpic, al mes de juny i tenim també el 2024 els Campionats del Món... Difícilment el 2021, 2022 i 2023 no tindríem Copes del Món", assegura el director general de Vallnord Pal-Arinsal, Josep Marticella. El coordinador BTT de l'UCI, Simon Burney recorda que "primer heu de presentar candidatura. Sempre intentem portar el Mundial on hem fet abans copes del mon. Si aposteu per la candidatura segur qsera exitosa".

La Copa del Món 2019 aplegarà 571 participants de 43 països. La competició s'iniciarà divendres amb el short track, dissabte tocarà el torn a l'espectacularitat del descens i diumenge es tancarà la Copa del Món amb el crosss country olímpic. El bike park de Vallnord és un dels referents mundials. "Ens hem marcat seguir consolidant tant el circuit de descens com el de cross-country com un dels millor valorats de tot el món. El nostre objectiu i la nostra línia de treball continua per poder donant a aquest corredors, que venen de tot el món, les millors garanties de seguretat. També uns circuits equilibrats tant en la part física com en la part tècnica", explica el director tècnic, Albert Balcells.

L'organització espera 35.000 aficionats durant la Copa del Món. La interacció i la proximitat amb els corredors és un dels aspectes que més s'han volgut potenciar en aquesta edició. Durant la jornada d'avui s'està condicionant el pàdoc i es fan els darrers retocs per tenir-ho tot a punt per a una nova Copa del Món. Les proves seran retransmeses per Andorra Televisió i andorradifusio.ad

Informa: Sergi Cano
Imatges: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.