Una versió conservadora d'Àlex Iscla és suficient per entrar a la final del Campionat del Món de descens en BTT

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Àlex Iscla ha començat amb bon peu la participació en el Campionat del Món de BTT a les Gets, França. El rider andorrà s'ha classificat per la final en la disciplina de descens. Iscla ha estat 75è entre els 108 riders que han participat en la classificatòria i els 80 primers han obtingut bitllet per la final que tindrà lloc dissabte a la tarda. Des de l'any passat els participants al mundial s'han de guanyar l'accés a la final igual que passa a la Copa del Món.

Amb tot, mai cap andorrà havia aconseguit superar la classificatòria en un esdeveniment com aquest. Així doncs, la d'aquest dijous podria considerar-se la primera vegada i més tenint en compte que a les Gets hi ha els millors especialistes del món.

Iscla, en el seu primer any a la disciplina, està trencant tots els registres a la federació en categoria elit. Va ser 18è en el Campionat d'Europa, el que la federació va definir com el millor resultat tricolor assolit mai en descens. A la Copa del Món de Vallnord va demostrar tenir ritme per entrar a la final, però una punxada el va allunyar de l'objectiu. El resultat d'aquest dijous, però, confirma que Iscla té el nivell.

Dissabte, a dos quarts de tres de la tarda, disputarà la final del Mundial on no té res a perdre. En els entrenaments de dimecres va caure, però ben segur que amb la baixada de les classificatòries haurà recuperat confiança i mirarà de millorar aquesta 75a plaça.

La creu ha estat Arnau Graslaub a la classificació en categoria júnior on ha caigut en el mateix punt on en l'entrenament va caure Iscla. El rider estava marcant bons registres. Sortia d'una lesió i aquest dijous l'han hagut d'evacuar. Afortunadament tot s'ha quedat en una luxació a l'espatlla.  

També en categoria júnior cal destacar la bona actuació de Roger Turné en la disciplina de cross country. Sortia amb el dorsal 114 i ha acabat en una destacada 68à plaça. Un resultat sense precedents per a Andorra en un Mundial en categoria júnior. Turné s'ha quedat a 10 minuts i 1 segon del guanyador, l'alemany Paul Shehl. Adrià Regada ha acabat en el lloc 83.

Informa: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.