Victòria amb premi del MoraBanc Andorra a Ourense (62-72)

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El MoraBanc Andorra ha sumat la catorzena victòria de la temporada després de guanyar aquest dissabte en la pista del Club Ourense Baloncesto per 62 a 72. Deprés d'una fluixa primera meitat, el conjunt tricolor despertaria en la segona i en especial en un tercer quart (11-21) que acabaria sent decisiu. Rafa Luz, MVP amb 17 punts, 6 rebots, 7 assistències i un 23 de valoració. A destacar també l'aportació de Felipe Dos Anjos amb 12 punts, 10 rebots i un 20 de valoració. Amb aquest triomf, el primer del 2023, els del Principat s'asseguren el bitllet per a la final de la Copa Princesa. L'última jornada de la primera volta servirà per a decidir la seu d'aquesta final, Palència o Andorra.

El gran objectiu del curs és l’ascens i el retorn a l’ACB una temporada després, però la classificació per a la final de la Copa Princesa no fa més que ratificar la bona feina d’un MoraBanc Andorra què, una setmana després de perdre el lideratge de la LEB Or a Alacant en l’estrena d’aquest 2023, s’ha retrobat amb la victòria i s’ha assegurat el passaport per a disputar el primer títol de la temporada el proper mes de febrer. Ara, a una jornada per al final de la primera volta, l'única incògnita és saber on es donaran cita Zunder Palència i MoraBanc Andorra. En la propera jornada sortirem de dubtes. Els castellans (líders amb 15/1) jugaran a Melilla mentre que els andorrans (segons amb 14/2) rebran el Guipúscoa.

Al Pazo Paco Paz d’Ourense el MoraBanc Andorra començaria portant la iniciativa gràcies a l'encert de Rafa Luz autor de 7 punts en el primer quart. Els de Natxo Lezkano, controlant el rebot i sortint al contraatac arribarien a tenir una renda de nou punts (8-17) però una reacció del conjunt local vivint del tir lliure deixaria un ajustat 14-17 al final dels primers deu minuts.

L'intercanvi de cops continuaria en el segon quart. Amb el partit ajustat i amb constants alternances en el marcador, el MoraBanc, sofrint davant la defensa rival, continuaria vivint d'accions individuals en aquest cas amb protagonisme per a Thomas Schreiner (25-26) però l'Ourense sempre trobaria resposta a les mans de Shaun Willett. Al descans, tot obert de cara a la segona meitat (32-33).

I en la represa el MoraBanc Andorra faria una pas endavant. Traient a relluir la seva millor versió, mossegant en defensa i sortint a la contra, el conjunt tricolor passaria per sobre del seu rival com demostra el 4-21 de parcial amb una màxima de 18 punts (36-54). A destacar els 9 punts de Mihajlo Andric en aquest període. Però quan semblava que el partit es podria trencar, el MoraBanc baixaria el ritme i l'Ourense tornaria a creure en les seves opcions de victòria gràcies a un 7-0 de parcial (43-54).

El MoraBanc Andorra afrontaria l'últim quart amb una renda encara còmoda d'onze punts però el conjunt local, remant amb l'ajuda del seu públic, continuaria retallant les diferències i un 13-7 de sortida amb un triple de José Nogués semblava conduir el partit a un final a cara o creu (56-61). Però en el moment més calent sobresortiria la figura de Felipe Dos Anjos, determinant en la lluita en el rebot i en la faceta ofensiva per a calmar les aigües i, juntament amb un triple solitari de Johnny Dee, acabar decantant la balança a favor d'un MoraBanc Andorra que va saber sofrir en el Pazo Paco Paz d'Ourense (62-72).

El MoraBanc Andorra tancarà la primera volta rebent el Guipúscoa Bàsquet el proper divendres (21h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino
Imatge: MoraBanc Andorra