El VPC ensopega a l'Estadi en el debut a Honor contra el Canton d'Alban (21-25)

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El VPC ha obert la temporada a la Divisió d'Honor d'Occitània amb una derrota ajustada a l'Estadi Nacional, per 21 a 25, davant del Canton d'Alban. L'equip de Jonathan Garcia i David Kirikàixvili ha fet un molt bon primer temps en atac, però no ha pogut mantenir el mateix nivell a la represa.

El primer temps ha estat un festival anotador. Ramaz Jinashvili feia els primers punts per al VPC amb un xut a pals al minut 1 i el Canton d'Alban igualava sis minuts després.

El georgià 'Toko' Goglidze anotava la primera marca en una gran jugada personal. La transformació de Ramaz feia pujar el 10 a 3. El Canton d'Alban ha escurçat diferències després de trencar la defensa tricolor a la sortida d'una touché. Ramaz ha sumat tres punts més amb un xut des de 30 metres, però els francesos han restablert la igualtat amb un assaig.

Al minut 28 arribava la millor acció de la tarda, una gran cursa de Pep Arasanz que acabava en la segona marca del VPC. Abans del descans el Canton d'Alban es posava per davant, 18 a 20, amb un assaig transformat.

La segona part ha tingut un decorat força diferent. El VPC ha patit molt en defensa i ha jugat 20 minuts en inferioritat per les targetes grogues a Fede Aguiar i Nil Tomé. Al minut 9 arribava el quart assaig dels francesos, que feia pujar el 18 a 25.

Els de Jonathan Garcia i David Kirikàixvili tenien 30 minuts per intentar la remuntada, però només han pogut anotar amb un xut de Ramaz al 54 que posava el 21 a 25.

El Canton d'Alban ha disposat de fins a cinc xuts per ampliar la renda, però el marcador no s'ha mogut.

L'estrena a la nova categoria no ha anat acompanyada d'una victòria, però el VPC ha mostrat que amb una mica més de rodatge pot ser un equip molt competitiu.

Imatges: Xus Medrano