La Vuelta tornarà a Andorra el 2024 o el 2025

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 10 de gener es va presentar la Vuelta 2023. Aquest dilluns el director de la ronda espanyola ha estat a Andorra per presentar les dues etapes al país. Javier Guillén ha assegurat que la Vuelta tornarà a Andorra el 2024 o a molt estirar el 2025.

La Vuelta no venia a Andorra des del 2019 amb la victòria als Cortals d'Encamp d'un jove Tadej Pogacar. Enguany la ronda espanyola ens visitarà en l'inici de la cursa. Aquesta circumstància ha incidit en la duresa de l'etapa, però també té altres aspectes positius.

El director la Vuelta, Javier Guillén, ha afirmat que el Principat "sempre és una garantia d'èxit". Tot i ser al principi, destaca que l'organització "arrisca amb la volta. El fet de posar una etapa d'alta muntanya el tercer dia dona una explicació del que és l'ADN de la cursa".

Per la seva banda, el ministre de Turisme en funcions, Jordi Torres, ha esmentat que serà entretinguda. "Jo crec que hi haurà una gran batalla perquè justament ningú es voldrà quedar endarrere per no perdre posicions de cara a la classificació general. Pot ser una etapa molt lluïda".

Andorra està molt ben considerada tant al Tour com a la Vuelta, empreses agermanades. La Vuelta mou 3.500 persones. La capacitat hotelera permet estar un pas per davant. Així ho ha constatat el mateix director.

La ronda espanyola arribarà a Andorra en la tercera etapa, el 28 d'agost. El país farà una inversió de 280 mil euros. Els ciclistes sortiran de Súria, en el quilòmetre 107 entraran al país, per pujar el coll d'Ordino i el Comallemple, a Arinsal, on estarà situada la meta. Cal recordar que la Vuelta té una audiència de 400 milions d'espectadors a l'any.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.