ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra i Mèxic col·laboren per crear un equip professional de BTT

www.andorradifusio.ad

Per primera vegada, hi haurà un equip de BTT al circuit mundial amb llicència andorrana. El projecte iniciat a Mèxic tindrà continuïtat al país gràcies a l'associació Mexand, amb la presència del tricolor Kilian Folguera.

A banda de la Copa del Món de Vallnord, Andorra també tindrà un equip professional de bicicleta de muntanya amb el nom d'Efideporte Pro Cycling. La idea inicial va sorgir a Mèxic ara fa uns anys per fomentar aquesta disciplina i ara s'articularà al país, de la mà de l'associació de mexicans per afavorir la preparació en alçada al continent europeu.

Juan Carlos Valladares, president de MEXAND, explica que "el que pretén és fer una extensió cap a Andorra per aprofitar l'equip d'inversió que hi ha per poder entrenar amb els atletes també andorrans; alguns s'incorporaran ja la setmana que ve a l'equip". 

Qui es beneficiarà d'això és Kilian Folguera. El ciclista farà el circuit mundial i s'integrarà a l'estructura del conjunt on hi haurà 6 ciclistes més, entre els quals hi ha un dels millors del món, Gerardo Ulloa. Valladares el defineix com l'insígnia de l'equip i té l'esperança que guanyi la Copa del Món a Andorra. El mateix Gerardo Ulloa envia un missatge d'optimisme assegurant que "Andorra ja té la Copa del Món i que ara també té equip; junts farem un gran equip".

La previsió és que una part de l'equip arribi el 7 de març a Andorra. A l'horitzó hi ha la possibilitat d'inscriure el conjunt també en ruta per desenvolupar ciclistes joves en aquesta disciplina. L'estrena és prevista en la primera Copa del Món de Nove Mesto al maig i el debut a casa arribarà al juny.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot
Imatges cedides: Efideporte

Comparteix:

34.238.248.103