ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Andorra Multiesport Festival passa dels 1.819 dorsals del 2021 als 3.338 del 2022

www.andorradifusio.ad

L'Andorra Multiesport Festival tindrà 3.338 dorsals, pràcticament el doble que l'any passat. Una primera edició, això sí, que va estar molt condicionada per la pandèmia. Totes les curses es fan sota el paraigua d'Ironman.

La segona edició de l'Andorra Multiesport Festival ja té els corredors a la línia de sortida. De fet, ja va arrencar el febrer amb el Campionat del Món de triatló d'hivern a Naturland. Com era d'esperar, amb el relaxament de la situació sanitària, ha augmentat el nombre de participants en les cinc proves, passant de 1.800 de la primera edició a 3.300 aquest 2022. El 95% seran de fora i s'esperen 10.000 acompanyants al país. 

Pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que les xifres s'hagin doblat és un èxit. "El balanç de la primera edició va ser molt positiu, evidentment aspirem a molt més. Que la xifra de participants s'hagi doblat ja indica que anem en la bona línia".

Com a novetat es milloraran alguns recorreguts i la Trail 100 Andorra passarà a formar part del prestigiós circuit de l'Ultra Trail del Mont Blanc. Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino, assegura que, d'aquesta manera, la Trail 100 se situarà "al mapa del top 25 mundial de les curses de muntanya."

L'epicentre tornarà a ser Andorra la Vella, enguany amb més places de pàrquing. L'Andorra Multiesport Festival preveu un impacte econòmic directe al país de 6,2 milions d'euros. La cita arrencarà amb l'Andorra 21 ports i la Trail 100 Andorra, entre el 24 i el 26 de juny. Del 29 de juny al 2 de juliol l'Andorra MTB Classic Pyrénées. L'edició del 2022 es tancarà amb l'Ironman 70.3 el 3 de juliol.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro 
Imatges cedides: Carles Iturbe by Ironman group 

Comparteix: