ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra presenta a la FIS el dossier de candidatura per acollir el Mundial d'esquí alpí del 2027

www.andorradifusio.ad

La FIS ja té el dossier tècnic de la candidatura andorrana per organitzar el Campionat del món d'esquí alpí el 2027. Crans Montana, Garmisch-Partenkirchen i Narvik són les altres tres aspirants.

El document presentat a la Federació Internacional d'Esquí és fruit d'un any de treball per part l'oficina tècnica de la candidatura, que encapçala David Hidalgo, i la Federació Andorrana d'Esquí.

En total són 158 pàgines que responen més de 100 preguntes de 20 apartats, relatives a les diferents àrees d'organització. L'estructura i gestió de les curses, el pla de transports, l'allotjament, la seguretat, la sostenibilitat, el voluntariat, les cerimònies i premis, la logística i el finançament són algunes de les qüestions tractades. 

Segons el director de la candidatura, David Hidalgo, "és la concreció d'un any de feina plasmat en un document que explica què farem i com". A més, consdiera que "és el primer test seriós davant la Federació Internacional". 

En aquesta línia, el gerent de la FAE, Carles Visa, ha detacat que "no hem passat cap detall per alt", el que pensa "ens ajudarà a diferenciar-nos dels demés". 

La suïssa Crans Montana, l'alemanya Garmisch-Partenkirchen i la noruega Narvik també han presentat el qüestionari tècnic a la FIS i es confirmen com les altres tres aspirants a acollir la cita. La candidatura andorrana aposta fort per la innovació. 

La setmana vinent l'equip de la candidatura andorrana mantindrà una primera trobada amb tècnics de la Federació Internacional i a final de setembre és prevista una altra reunió, amb el grup d'inspecció de la FIS. La seu del Mundial d'esquí alpí del 2027 es decidirà en el congrés del juny vinent a Portugal. 

Informa: Joan López 
Imatges cedides: Oficina de la candidatura Andorra 2027

Comparteix: