Andorra Sub-18 ho dona tot a la pista, però no pot evitar la darrera plaça a l'Europeu C de bàsquet

Andorra Sub-18 no ha pogut evitar la darrera plaça a l'Europeu C de bàsquet. Les andorranes han caigut 41 a 44 contra Moldàvia en el duel per la tercera plaça.

Malgrat la derrota, el jove equip d'Andorra s'ha guanyat una ovació de les que fan època. Poques vegades s'haurà lluitat tant per evitar una darrera plaça.

Moldàvia era molt superior físicament. El tòpic de David contra Goliat era molt gràfic sobre la pista. Malgrat el dèficit d'envergadura Andorra mai ha llançat la tovallola.

Les tricolors han sortit malament al partit però han apel·lat a l'èpica. Una reacció en el segon i tercer quart les ha permès capgirar el marcador.

Andorra ha destacat pel bloc, la companyonia i la capacitat de lluita. Clara Davasse ha completat un gran partit amb 16 punts. En el darrer quart encaraven els minuts calents dominant 39 a 37.

En els últims dos minuts, la joventut, el nervis i l'ansietat els ha passat factura. Al final 41 a 44, triomf i tercera plaça per a Moldàvia.

La capitana de les tricolors, Alba Prats, s'ha mostrat molt orgullosa de l'actitud de l'equip: "hem lluitat fins a l'últim minut". En aquest sentit, ha remarcat la diferència amb les moldaves, però "estic convençuda que els següents anys plantarem encara més cara".

Aquesta vegada el triomf s'ha escapat però l'ovació ha estat per a aquest jove equip andorrà. Uns aplaudiments que s'han guanyat a pols sobre el parquet del Joan Alay.

Imatge: Andreij Cristancho