ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

S'aprova la llei de l'esport amb discusió per l'esport de base

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha tombat totes les reserves d’esmena presentades pel Partit Socialdemòcrata i Unió Laurediana+Independents de la Massana al projecte de llei de l’esport. El grup parlamentari demòcrata s’ha quedat sol defensant el text.

Un dels punts de la nova llei preveu la creació de la Fundació de l’Esport, una entitat que tots els grups de l’oposició consideren innecessària. En bloc, han argumentat que aquesta entitat pren competències al ministeri i crea una duplicitat d’actuació. A més, creuen que pot acabar generant una despesa important. On més s’ha encès el debat, però, ha estat en el punt de l’esport de base, on el PS ha acusat DA de no donar-hi suport. Pere López ha insistit que l'objectiu era afegir un esment a l'esport de base i la promoció de les federacions esportives, tot criticant que la majoria no ho vulgui fer. "Ens ho ha resumit a la intervenció final, ens ha dit que el que no faran és hipotecar el pressupost dels esportistes d'elit per promocionar l'esport de base", ha insistit.

Tant el grup parlamentari demòcrata com la ministra d’Esports ho han negat insistentment i han volgut aclarir que el que marca l’atorgament de les subvencions són els plans nacionals, a través dels quals es decidirà quines federacions en resulten més beneficiades. "Vol fer creure que nosaltres per res volem saber de l'esport de base. Li torno a repetir: aquests criteris no marquen l'atorgament de les subvencions", insistia Ruiz.

Tant DA com el Govern han remarcat la creació, per primer cop, de la societat anònima d'objecte esportiu. L'oposició, per la seva part, ha lamentat la manca de diàleg a l'hora de tirar endavant la llei de l'esport.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: