Al MoraBanc se li escapa la Lliga Catalana en el darrer sospir (92-93)

El MoraBanc s'ha quedat a les portes de repetir títol de campió de la Lliga Catalana per segon any consecutiu, en una final contra el Barça que ha dominat durant bona part del partit i que se li ha escapat en els darrers segons.

L'equip d'Ibon Navarro ha pres la iniciativa en el primer quart amb molta efectivitat des de la línia de 6,75. Els triples de Massenat, Todorovic i Hannah obrien les primeres diferències i la societat Senglin-Diagne posava espectacle. Al davant, el poderós Barça, tot i que sense els mundialistes ni el lesionat Heurtel, es mantenia en el partit amb el domini sota taulers de Davies i Mirotic. Els primers 10 minuts acabaven amb cinc triples andorrans i avantatge d'un punt, 27 a 26.

En el segon quart el Barça ha pujat la pressió defensiva i al MoraBanc li ha costat deu i ajuda anotar. Els de Pesic han agafat el timó del partit i han arribat a marxar de set punts, però la lluita de Diagne i els punts de Todorovic han tornat la igualtat al descans, 55 a 53 per al MoraBanc.

Els andorrans han sortit bé a la represa i s'han posat vuit punts per davant, 65 a 57. El temps mort demanat per Pesic i l'aportació de Mirotic han tornat el Barça al partit. Musli se les ha tingut amb Davies i el tercer quart s'ha tancat amb igualtat absoluta, 75 a 75.

El MoraBanc ha tingut la iniciativa en el darrer quart i ha arribat per davant de tres punts a un minut i set segons. Amb el marcador 92 a 90 per als andorrans, els àrbitres han assenyalat una antiesportiva a Senglin i Davies ha posat per davant el Barça a un segon i quatre dècimes per a la botzina. El darrer llançament de Diagne s'ha trobat el tap d'un Mirotic incommensurable, amb 25 punts, 10 rebots i un 33 de valoració. La Lliga Catalana 2019 ha estat blaugrana.

Imatges: Anna Ginestà