ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les beques ARA amplien el programa elit a 6 esportistes i incorporen el de tecnificació

www.andorradifusio.ad

El nou cicle de les beques d'alt rendiment tindrà una dotació de gairebé 300.000 euros, lleugerament superior al de fa un any. Es beneficiaran 68 esportistes i s'incorpora el programa de tecnificació.

En sintonia amb l'ampliació de serveis del centre de tecnificació d'Ordino, el Govern incorpora a les beques d'alt rendiment el nou programa de tecnificació ARA, que beneficiarà 38 esportistes. Tindran accés al centre i rebran un seguiment personalitzat.

La xifra total de becats passa de 49 a 68 esportistes i l'import total de les ajudes ascendeix a gairebé 297.000 euros, cinc mil cinc-cents més que a l'últim cicle. L'increment més important és al programa elit, que passa de tres a sis esportistes. Es mantenen Mònica Dòria, que passa a ser l'esportista més becada amb 26.000 euros, Joan Verdú i Irineu Esteve, que la segueixen amb 25.000 cadascú. Les novetats són l'esquiador paralpí Roger Puig, que rebrà una ajuda de 17.000 euros, l'esquiadora Cande Moreno i l'atleta Nahuel Carabaña, tots dos amb una beca de 14.000 euros. 

El 17è cicle de les Beques ARA es completa 2 esportistes al programa preelit, 18 al de promeses, 4 al de joves promeses, 11 al d'esport-estudi i els 38 que estrenen el de tecnificació. El Govern també ha informat d'ajudes puntuals a 19 federacions, amb un import de 120.000 euros. 

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix: