ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Berroya completa el repte més extrem enllaçant les 14 vies ferrades del país

www.andorradifusio.ad

Gerard Berroya continua col·leccionant reptes amb la muntanya com a escenari. El darrer ha estat unir les 14 vies ferrades del país en trail running. En total, 96 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell, que va completar en poc menys de 24 hores. 

La darrera aventura de Gerard Berroya a la muntanya ha estat la més extrema. Es va proposar pujar les 14 vies ferrades del país d'una tacada i enllaçar-les en cursa de muntanya, carregat amb arnès, dissipador, casc i motxilla.

Va sortir a la mitjanit i va completar els 96 quilòmetres de recorregut i més de 6.000 metres de desnivell positiu en un temps de 23 hores i 42 minuts.

El fred de matinada als Cortals, la duresa de les últimes vies de nivell K4 a Canillo i el cansament acumulat van ser alguns dels obstacles que va haver de superar. 

Berroya ha unit "la passió per córrer, la muntanya i, a la vegada, el físic i l'adrenalina d'estar penjat a la via ferrada i a les escales". Reconeix que, tot i l'experiència en les curses de muntanya, en aquest cas ha necessitat un treball molt més físic de braços per a les vies ferrades.

Després de pujar graons, ja projecta nous reptes. De moment el calendari de curses ja ha acabat i abans d'avançar propers projectes "ha de quadrar tot i els ànims han d'estar al màxim".

Al cap també té un nou everesting, és a dir, superar un desnivell equivalent als 8.848 metres del cim més alt del planeta. Després de 4 en cursa de muntanya i un amb la bici, el sisè serà sobre la neu. 

Informa / Imatges: Joan López

 

 

 

Comparteix: