La Bombonera condueix el MoraBanc a un històric Top-8 de l'Eurocup (86-74)

Explosió d'alegria al Poliesportiu després de derrotar el Zenit de Sant Petersburg i aconseguir per primer cop els pas als quarts de final de l'Eurocup. El pavelló va vibrar com mai.

El MoraBanc, invicte a casa en tota l'Eurocup, s’ha classificat pel Top8 per la via ràpida. Amb quatre victòries consecutives contra Cedevita Zagreb, Unics Kazan i Zenit Sant Petersburg per partida doble, els d’Ibon Navarro segueixen sense trobar rival en aquesta fase de la competició. A dues jornades pel final del Top16, l’objectiu actual de l’equip tricolor és mantenir la primera plaça del grup per tenir el factor pista a favor en els quarts de final.

Sense David Jelinek i Andrew Albicy per culpa del tall que es va fer a Saragossa en el tercer dit de la mà dreta, el MoraBanc Andorra començava dominant el partit (11-4) davant d’un Zenit que arribava a Andorra ferit, molt necessitat i crescut després de derrotar el CSKA de Moscou (93-86) a la VTB. Malgrat les baixes amb les que arribava el conjunt rus, els de Joan Plaza han respirat gràcies als 10 punts de Codi Miller en el primer quart (17-14). L’aparició final de Rafa Luz amb un triple sobre la botzina deixava un 24-19. L’equip d’Ibon Navarro, fent millor partit del que reflectia el marcador, ha arribat a tenir una màxima de 8 punts (41-33) en el segon quart després de dos triples impossibles de Dylan Ennis (12 punts al descans) però les segones i terceres opcions del Zenit en atac, fent mal en el rebot i castigant des del triple, deixava un ajustat 43-38 a la mitja part.

A l’inici del tercer quart, el Zenit, augmentant la seva activitat defensiva, ha aprofitat els regals del MoraBanc en forma de pilotes perdudes per posar l’empat a 46 després d’un 3-8 de sortida. Els andorrans, molt encallats en atac, han seguit vivint de les inspiracions exteriors de Vitali o Dylan Ennis per acabar el tercer quart amb un 56-57 després d’un triple final de Miller sobre la botzina, a tauler, des del mig de la Bombonera. Però quan pitjor estava el partit pels interessos del MoraBanc, els d’Ibon Navarro, des de la defensa, amb un gran Rafa Luz (12 punts, 6 assistències, 21 de valoració), els triples de Vitali (10 punts), Ennis (20 punts) els punts de Walker (20 punts) i el caràcter de Moussa Diagné, han obert el pot de les essències per tancar el partit amb un 30-17 de parcial que els ha permès certificar el passi als quarts de final de l’Eurocup (86-74).

El MoraBanc Andorra buscarà dissabte la novena victòria de la temporada a la Lliga Endesa, tercera consecutiva, quarta en els últims cinc partits, a la pista de l’UCAM Múrcia. L’enfrontament, primer de la segona volta, es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.