ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Campiona olímpica amb 14 anys

Una campiona olímpica de tan sols 14 anys i una altra

Una campiona olímpica de tan sols 14 anys i una altra batent rècords als 31. Són dues de les històries que ens arriben del centre aquàtic de Tòquio. Mentrestant, a l'Estadi Olímpic, l'atletisme portuguès s'ha coronat en triple salt.

El primer or de Portugal a Tòquio té nom i cognoms: Pedro Pablo Pichardo. El saltador d'origen cubà s'ha endut el triple salt després de volar fins a 17,98 metres, un nou rècord portuguès. 

Tot i que per estrena la de Peruth Chemutai als 3.000 obstacles, la primera dona d'Uganda a penjar-se un or en uns Jocs. És tot just la tercera medalla olímpica del seu país. 

Molt més sobrats van els seus veïns de Kenya, acostumats a sumar metalls en proves de fons i migfons. La seva hegemonia als 800 metres així ho demostra, amb Emmanuel Korir i Ferguson Rotich als dos primers calaixos del podi. 

També domina amb mà de ferro, en aquest cas en llançament de martell, Polònia. Nowicki i Fajdek han ocupat el primer i el tercer lloc de la prova, amb el noruec Henriksen de convidat sorpresa.

A l'aigua, el duet rus de natació artística, amb les dues Svetlana, Romashina i Kolesnichenko, s'ha endut la rutina lliure. Romashina es converteix en l'esportista amb més títols en aquesta disciplina.

I, de l'experiència a la precocitat. Amb tot just 14 anys acabats de fer, la xinesa Quan Hongchan ha deixat tothom bocabadat al centre aquàtic de Tòquio. Ha fet tres clavats perfectes des de la plataforma de 10 metres, superant de molt les rivals. 

I en esports d'equip, s'acosta l'hora de la veritat. En bàsquet, els Estats Units ja s'han plantat a la final del torneig masculí després d'apallissar Austràlia. França i Eslovènia es juguen a hores d'ara l'altre bitllet. 

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: