ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La candidatura als Mundials d'esquí alpí 2027 aposta per l'ús d'energies 100% renovables

www.andorradifusio.ad

L'aposta per la protecció del medi ambient i el foment de la sostenibilitat són dos dels eixos innegociables de la candidatura per organitzar el Campionat del Món d'esquí alpí l'any 2027. Així ho han refermat aquest dilluns al matí en l'acord d'intencions amb FEDA, que se suma al projecte. La FIS prendrà la decisió sobre la seu el dia 25 d'aquest mes.  

La candidatura per organitzar el Mundial d'esquí alpí té en el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, un dels punts forts. L'aposta és ferma i s'aplicaran un seguit de mesures si Andorra és elegida per la FIS com a seu del 2027. Una serà l'ús d'energies 100% renovables durant l'esdeveniment, ha anunciat la directora general adjunta de FEDA, Imma Jiménez.

També s'instal·laran carregadors per a vehicles elèctrics en l'àmbit vinculat al Mundial, on és previst que totes les persones implicades es traslladin amb llançadores elèctriques o híbrides per fer l'enllaç entre els hotels i la zona de competició.

La FIS prendrà el 25 d'aquest mes la decisió sobre la seu i les sensacions de la candidatura són bones, diu el director de la candidatura, David Hidalgo, preveient "una segona ronda de votacions que serà clau entre candidatures molt igualades".

El pla de sostenibilitat ideat per la candidatura inclou set pilars, alguns dels quals ja s'han aplicat en les recents finals de la Copa d'Europa i seran de nou treballats l'any vinent en les finals de la Copa del Món. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix: