ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La candidatura Pirineus-Barcelona 2030 es reunirà amb el Govern després de l'estiu per concretar la participació d'Andorra

www.andorradifusio.ad

La candidatura Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs d'hivern del 2030 espera concretar la participació d'Andorra en el projecte en una trobada amb la ministra d'Esports, Sílvia Riva, i el nou secretari d'estat. Andorra té oberta la porta per acollir alguna competició.

El secretari general d'Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, ha assegurat en declaracions a Ràdio Nacional que la participació d'Andorra en el projecte per acollir els Jocs del 2030 es concretarà en una reunió amb els responsables d'Esports. La trobada es preveu per a després de l'estiu i Figueras espera la confirmació que Andorra té la voluntat de formar part del projecte, com ja va manifestar l'anterior executiu. "Cal tornar a seure amb el nou govern d'Andorra, constatar si segueix sobre la taula aquesta voluntat d'Andorra de formar part del projecte i, a partir d'aquí, els equips tècnics treballar per concretar com seria aquesta participació, si es podria concretar a partir de l'organització d'alguna prova concreta", avança Figueras.

El secretari general d'Esports ha elogiat la capacitat organitzativa d'Andorra, com es va posar de manifest en les finals de la Copa del Món d'esquí. La porta perquè el país aculli alguna competició dels Jocs està oberta. "Tècnicament és possible, sí. A dia d'avui està decidida quina prova, no. A dia d'avui, Andorra encara no forma part del projecte formalment. Entenc que això ha de passar en les pròximes setmanes i mesos", preveu.

Sapporo, al Japó, Salt Lake, als Estats Units, i una candidatura conjunta entre Àustria i Alemanya serien les rivals de la candidatura pirinenca. Tot i la potència de les rivals, Figueras és optimista. "Crec que un projecte que inclogui els Pirineus en la seva globalitat i que, per tant, acompleixi aquesta assignatura pendent que té l'olimpisme amb els Pirineus, crec que pot ser molt potent. Hi treballem amb tota la il·lusió i el convenciment que si sortim a jugar, podem guanyar", insisteix Figueras.

La candidatura Pirineus-Barcelonaprevist presentar el projecte provisional davant del Comitè Olímpic Internacional la tardor vinent.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu 

Comparteix:

3.235.45.196