La CEV subvencionarà un entrenador per al vòlei nacional

www.andorradifusio.ad

La Confederació Europea s'ha compromès a subvencionar un entrenador a temps complet. Es busca fer un salt qualitatiu important, sobretot en categories de base i per això, l'organisme europeu col·laborarà estretament amb la federació andorrana i el Govern.

La celebració del TIM de vòlei portarà més de 6.000 persones repartides en 202 equips. L'esdeveniment ha servit d'excusa per a la visita de la plana major de la Confederació Europea de Vòlei. En una trobada celebrada aquest dissabte amb membres de la federació i Govern al Centre de Tecnificació d'Ordino s'ha tancat l'opció de disposar d'un entrenador a temps complet per afavorir el desenvolupament de l'esport.

El president de la FAV, Xavi Folguera, ha anunciat que hi ha dues possibilitats. D'una banda, "que de la federació internacional vingui un entrenador de fora" o de l'altra, "que entrenadors que tinguem al país puguin fer aquesta tasca". Amb tot, ha destacat que "és molt important perquè són diners que no tenim per  aaquesta funció".

Això es traduirà en un pla estratègic a les escoles per fomentar la pràctica del vòlei en menors de deu anys.

"Estem preparats per enviar entrenadors d'altres països per treballar amb els nens. Aquest és el primer pas. A més, estem oberts a fer que vinguin infants d'Andorra a entrenar i millorar".

Alexsandar Boricic, president de la CEV

I és que la visita ha deixat una conclusió. "No ens hem de quedar en el que són els Petits Estats, sinó que hem de progressar. Si tenim aquesta estructura s'anirà veient el creixement del vòlei", ha constatat el mateix Folguera.

Aquest mateix mes s'acabarà de definir l'acord de col·laboració entre la CEV i la federació, per tal de portar el vòlei nacional al següent nivell.

Informa: Joel Romero

Imatges: Èric Mompel

Comparteix:

La darrera oportunitat per agafar-se a la permanència El FC Andorra s'enfonsa al Molinón (5-2)