ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els clubs de l'ACB presentaran els comptes abans de demanar ajudes al Consell Superior d'Esports espanyol

www.andorradifusio.ad

Els clubs de l'ACB demanaran ajudes al Consell Superior d'Esports espanyol per compensar la disminució d'ingressos per la pandèmia i l'obligació de jugar els partits a porta tancada. D'altra banda, han aprovat la proposta d'ampliar a tres el nombre de jugadors extracomunitaris en el cas de les plantilles que tinguin més de dotze fitxes.

Segons alguns mitjans, els clubs es plantejarien demanar entre 10 i 12 milions d'euros al Consell Superior d'Esports espanyol per evitar la fallida arran de la caiguda d'ingressos provocada per la pandèmia durant la temporada passada i la present.

Els ingressos per abonaments i venda d'entrades suposen al voltant del 25% i, a la caiguda d'aquests, s'ha de sumar la pèrdua de patrocinadors. Cada club haurà de presentar els comptes al CSD abans de fixar les ajudes.

Segons el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, aquesta demanda d'informació és "per veure de què parlem exactament". En aquest sentit, ha remarcat que "qualsevol quantitat que hagi sortit careix de sentit, ja que l'ACB no és coneixedora de la situació de cada club".

A l'assemblea celebrada aquest divendres al matí, els clubs de l'ACB també han aprovat la redacció del nou conveni de col·laboració amb la Federació Espanyola de Bàsquet, que inclou com a novetat l'ampliació de 2 a 3 jugadors extracomunitaris, en el cas de plantilles que superin les 12 fitxes, sempre que incloguin 5 jugadors de formació. Per a Aixàs és "un pas previ al que és la nostra postura" i creu que acabarà sent així.

En el vessant esportiu, el MoraBanc descansarà aquest cap de setmana, per l'ajornament del partit de la 23a jornada contra el Burgos, i no tornarà a jugar fins dimarts en el partit ajornat contra l'Obradoiro.

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix:

3.235.108.188