ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El COA vol organitzar l'octubre vinent l'assemblea de comitès olímpics dels Petits Estats

www.andorradifusio.ad

El Comitè Olímpic Andorrà vol acollir l'octubre vinent l'assemblea general de comitès olímpics dels Petits Estats d'Europa, que havia de tenir lloc divendres passat i que es va haver de substituir per una videoconferència informativa a causa de la crisi sanitària. En la trobada telemàtica, el COA va confirmar la intenció d'organitzar els Jocs l'any 2025.

Els estatuts dels Jocs dels Petits Estats no permeten de moment celebrar assemblees virtuals. És per això que el COA ha proposat a la resta de comitès olímpics fer-la de manera presencial l'octubre vinent, tot i que encara sense dates.

En la trobada telemàtica informativa que es va celebrar divendres passat, el Comitè Olímpic Andorrà va exposar els motius que el van fer cancel·lar els Jocs de 2021, els primers que s'han anul·lat des de la creació de l'esdeveniment, i va confirmar la voluntat d'organitzar-los l'any 2025. Ara el COA tindrà 11 mesos per fer-ho oficial, el maig de l'any vinent, si obté un aval per escrit del Govern que ja ha rebut extraoficialment.

No hi ha cap altre país que s'hagi postul·lat per al 2025. Malta manté la intenció d'organitzar l'edició de l'any 2023 i, Mònaco, la de 2027. Durant l'assemblea general virtual, Luxemburg va mostrar interès a organitzar els Jocs de 2029 i, Xipre, els de 2031.

D'altra banda, el programa esportiu presentat pel COA el 2017, amb 12 esports i un total de 18 modalitats, podria patir algun canvi, perquè els estatuts dels Jocs especifiquen 9 esports individuals i 2 de col·lectius. De moment, però, es manté la intenció de mantenir el mateix programa.

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu

Comparteix:

3.236.108.61