ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El CSD repartirà 8 milions entre els clubs de l'ACB per compensar les pèrdues de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

Els clubs de l'ACB, entre ells el MoraBanc Andorra, es repartiran una ajuda de 8 milions d'euros per compensar les pèrdues econòmiques generades per la pandèmia. Ho ha anunciat el Consell Superior d'Esports espanyol en l'assemblea d'aquest dijous. També s'han definit les dates del calendari de la pròxima temporada. La lliga Endesa arrencarà el cap de setmana del 18 i 19 de setembre.  

Des de l'ACB ja s'havia demanat feia temps una compensació econòmica al Consell Superior d'Esports espanyol, després de més d'un any amb els pavellons tancats al públic per la pandèmia. Una petició que serà atesa, amb una partida de 8 milions d'euros.

Les ajudes es repartiran entre els clubs segons dos criteris: les pèrdues acumulades per la manca de públic i el cost de les proves PCR que s'han hagut de fer abans de cada jornada.

En el cas de l'afectació de públic als pavellons, es prendran com a referència les dades de la temporada anterior a la pandèmia. 

L'assemblea també ha aprovat les dates de la pròxima temporada, que arrencarà el 11 i 12 de setembre amb la supercopa. La lliga Endesa es posarà en marxa una setmana més tard, el 18 i 19 de setembre, i les primeres tres jornades es disputaran en un marge de només 10 dies. 

Encara no hi ha calendari, però s'espera que l'ACB farà el sorteig els pròxims dies. La Copa es jugarà del 17 al 20 de febrer, amb una seu encara per determinar.

La lliga regular acabarà el 15 de maig i el play-off recuperarà el format habitual, al millor de tres partits en quarts de final i al millor de cinc, en semifinals i final.

A l'assemblea s'ha aprovat la continuïtat d'Antonio Martín com a president de l'ACB per als pròxims 4 anys i s'ha acordat l'admissió del Breogán com a nou club de la lliga Endesa, després del seu ascens la temporada passada. 

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu

Comparteix: