ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Cyril Despres torna a Andorra després del Dakar més dur : "No he lluitat contra Sainz o Peterhansel, he lluitat contra el desert"

www.andorradifusio.ad

Cyril Despres ha passat balanç a Andorra de l'actuació del seu equip en la darrera edició del Ral·li Dakar. Pel pilot resident el més dur disputat a l'Amèrica del Sud.

Cyril Despres ja ha tornat a casa. Ho fa amb la satisfacció d'haver acabat cinquè en el que per ell ha esta l'edició més dura disputada a l'Amèrica del Sud.

No es conforma i vol guanyar o com a mínim li hagués agradat guanyar alguna etapa. Té aventures per explicar en cada una de les deu etapes on en moltes ocasions va perdre molt temps per ajudar altres pilots.

"Ho hem passat fatal", explica relatant la duresa de la competició. Creu que "no està previst tornar a fer un ral·li només en sorra". Diu que no ha lluitat contra els altres pilots, sinó "contra el desert, l'element natural".

Els copilots també han patit la duresa del Dakar. Despres veu difícil repetir l'any vinent amb Jean Paul Cottret i ja està buscant company de batalles per intentar guanyar el 2020 amb Mini.

A banda del desgast físic també s'ha de comptar amb el mental. Explica que la tensió era "permanent" perquè "no sabies mai quan podies caure en un forat" després d'una duna.

Cyril Despres aposta per desplaçar el Dakar a Sud-Àfrica i Namíbia, en tot cas, assegura que si és torna a fer a l'Amèrica del Sud no serà en un sol país.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Red Bull

Comparteix:

3.214.184.250