ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Domi Trastoy ja està preparat per ascendir l'Annapurna, el seu quart vuitmil

www.andorradifusio.ad

Andorra compta des d'aquest dijous amb una alpinista a l'Himàlaia, Stefi Troguet, i a partir del dimarts s'hi sumarà Domi Trastoy. El lauredià arriba a la serralada per mirar de coronar l'Annapurna, una expedició que tenia previst completar amb Sergi Mingote

Trastoy ja ho té tot a punt per marxar cap a l'Himàlaia on espera coronar el seu quart vuitmil. Ja estan al sarró l'Everest, el Cho Oyu i el Manaslu, els dos últims sense oxigen.

També sense oxigen es va quedar a cinquanta metres del cim del Makalu. Ara toca l'Annapurna, la desena muntanya més alta del planeta amb 8.091 metres. Vol intentar "arribar al camp base a finals de març, fer una aclimatació pujant al camp 2 durant dos nits i tornant a baixar, després ascendir fins a 6.000-7.000 metres i anar cap al cim".

La idea és poder fer cim cap a final d'abril sense oxigen. Tècnicament l'Annapurna no és especialment complicat però té una gran sinistralitat a causa de les allaus. L'expedició mirarà d'evitar una zona entre el camp 2 i 3 on es canalitzen moltes esllavissades.

Domi Trastoy farà l'expedició a l'Annapurna al costat del català David Nosas, una ascensió que tenien previst fer amb Sergi Mingote, que va perdre la vida al gener intentant completar la hivernal al K2. Per aquest motiu, "l'expedició està dedicada a ell".

Trastoy marxarà dimarts cap a l'Himàlaia, la seva segona casa, l'Annapurna, ja els espera.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Nil Forcada-XTVL-Domi Trastoy

Comparteix:

34.239.150.57