ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El rugbi 7, en efervescència després del debut olímpic

www.andorradifusio.ad

Hongria ha de tornar a ser talismà. Després de la gran actuació del bàsquet 3x3, el rugbi competirà en el mateix país i altre cop en categoria sub-18. Ho farà amb la modalitat de rugbi 7, en estat d'efervescència després del debut olímpic a Rio.

Darrers entrenaments de la selecció sub-18 a l'Estadi Nacional. Per primera vegada l'equip masculí participarà a l'Europeu B sub-18 de rugbi 7. La bona salut de la base i la projecció ascendent d'aquesta disciplina han estat factors determinants. El seleccionador de la sub-18 de la disciplina, Jonathan Garcia, assegura que "ara mateix tenim una base bastant important i això permet dividir-se en seccions". Destaca també "l'explosió del rugbi 7 a partir del debut olímpic" i considera que aquesta disciplina "s'adapta molt més al nostre país". Així que "no tanquem cap porta, ja veurem on arribem", 

El rugbi 7 va ser olímpic a Rio i ho podria ser en els propers Jocs dels Petits Estats. Per aquest motiu es vol treballar des de la base amb aquesta disciplina. Garcia afirma que els agradaria "representar el nostre esport en un format olímpic" i creu que "pels nanos seria una ocasió única". Es tracta "d'una oportunitat per treballar conceptes diferents al rugbi XV i poder arribar en dos o tres anys a jugar a rugbi 7 en uns Jocs dels Petits Estats". 

Divendres la selecció anirà a Hongria, on el cap de setmana disputarà l'Europeu sub-18 en la primera fase. El combinat s'enfrontarà al país amfitrió, Suïssa i Dinamarca.

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix:

34.236.245.255