ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El surfista de neu Lluís Marín anuncia la retirada 

www.andorradifusio.ad

Un dels millors esportistes de la història del país, per molts el millor, es retira. A més ho fa de forma prematura a causa de les lesions. Els dos darrers anys han estat un infern per al surfista de neu Lluís Marín, que volia deixar-ho als Jocs Olímpics, però el dolor a l'esquena i els cops al cap li impedeixen donar el cent per cent. Marín només volia anar a la Xina a buscar el que sempre ha perseguit, la medalla olímpica.

Tenint en compte l'historial de lesions dels dos darrers anys, quan aquest dimarts Lluís Marín, surfista de neu de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), ha aparegut a la roda de premsa qui més qui menys esperava la decisió de posar punt final a la seva carrera esportiva.

Marín ha explicat que "ha meditat moltíssim aquest pas i al final, valorant molts aspectes i veient el meu estat de salut i físic, he decidit que era el moment oportú per parar la meva carrera esportiva. Estava competint més contra el meu cos que no contra els meus adversaris". 

La humilitat ha estat una de les característiques de Lluís Marín. En aquesta ocasió tampoc ha fet soroll. Qui l'ha acompanyat tots aquests anys, el delegat de la FAE, Carles Visa, ha volgut dir qui és el rider andorrà: "resumir la carrera del més gran en terme de resultats crec que serà fàcil, però no ho serà tant en relació amb els moments viscuts amb en Lluís", tot afegint que en aquests moments "acomiadem a l'atleta més gran que ha tingut la FAE i l'esport andorrà, l'únic atleta que ha tingut l'ocasió de pujar dues vegades al podi de Copa del món i que en set ocasions més ha estat classificat entre els 10 millors", entre altres resultats. 

Visa no ha pogut contenir l'emoció i ha confessat que Marín "ha estat l'únic corredor que m'ha fet somiar de veritat". 

La caiguda a Arcalís el 2014, quan el país estava apostant fort per la disciplina, va suposar un punt d'inflexió. El boarder cross, un esport car i de complexitat logística, queda en una situació difícil al país i la complexitat d'entrenar aquesta disciplina a Andorra encara posa més en valor tot el que s'ha aconseguit. En aquest sentit, Marín ha volgut recordar la tasca de Pere Goicoetxea en els seus primers anys.

El surfista de neu vol encarar el futur en el món de la preparació física

Informa i imatges: Cesc Sanjuan-Arxiu RTVA

Comparteix: