El VPC no pot evitar el descens després de perdre davant el Saint-Jory per 5 a 17

El VPC no ha pogut evitar el descens de categoria després de perdre avui a casa contra el Saint-Jory 5 a 17. Els andorrans s'han avançat primer al marcador però han jugat tota la segona part amb un jugador menys.
Alineació revolucionada per intentar superar un partit decisiu. El VPC, amb algunes baixes, ha hagut de jugar amb Ginesta de mig de melé i un davanter com Jamrulize enrere.

Els andorrans han aconseguit posar-se per davant en el marcador amb un assaig de Joan Fité passat el primer quart d'hora, que Simon no ha aconseguit transformar.

Però l'alegria aviat s'ha convertit en tristor, amb la targeta groga a Thiago i, sobretot, l'assaig poc després del Saint-Jory a la sortida d'una melé per la banda que sí que han aconseguit transformar.

El partit s'ha trencat completament a partir de l'expulsió de Gio Rekiaixvili per joc brut en un moment en què el VPC atacava amb força i que ha suposat la indignació dels locals.

Just abans del descans la situació ha empitjorat encara més quan d'una falta de concentració per controlar una puntada defensiva del Saint-Jory, els francesos han tret un altre assaig transformat que suposava el 5 a 14.

Amb un jugador menys i els rivals jugant un rugbi superior, tot i que han jugat amb 13 gairebé deu minuts, el VPC no ha pogut evitar el cop de càstig que ha deixat el 5 a 17 final al marcador. El VPC baixarà a la Primera Sèrie territorial l'any que ve. Mentre el president, Pep Escolà, ja pensa en la lliga catalana com a alternativa per a la temporada següent, l'entrenador, Manuel Romo creu que pot ser una oportunitat per començar de zero.

Informa: Jordi Domingo Imatges: Marc Oferil