El VPC reprèn la lliga amb una victòria a l'Estadi

El VPC ha sumat aquesta tarda a l´Estadi la segona victòria a la Promoció d´Honor de Migdia-Pirineus, contra el Canton de Saint Lys. Els andorrans han deixat el partit encarrilat a la primera part, però a la represa han patit molt en defensa i han acabat imposant-se de només tres punts, per 32 a 29.
El VPC tornava motivat a la lliga després del doble partit dels Isards a l´Europeu, i s´ha posat per davant al minut 4 de joc, en una touche guanyada per Carmona a prop de la línia que ha acabat en assaig de Samuel Tau. El Canton de Saint Lys ha fet el 7 a 3 en un cop de càstig, però Abelló ha ampliat les diferències en dues accions amb el peu: la primera, després d´aprofitar una penalitat, i la segona amb un espectacular xut de sobrebot des de 25 metres. El Saint Lys ha empatat a 13 amb un xut a pals i un assaig, després d´una pilota perduda pels andorrans en camp propi. Un xut a pals convertit per cada equip suposava un nou empat a 16.

Abans del descans el VPC es tornava a escapar amb el segon assaig en el compte particular de Tau. Abelló sumava tres punts més després d´enviar novament l´oval entre els pals, i Kim Jordan culminava una cursa per l´esquerra per fer la tercera marca del VPC i fer pujar al marcador el 29 a 16 amb què s´ha arribat al descans.

A la segona part, el VPC ha perdut pistonada i el Canton Saint Lys ho ha aprofitat per avançar metres. Un assaig i un cop de càstig dels francesos es traduïa en un inquietant 29 a 24 a 10 minuts del final. L´encert d´Abelló en el xut ha donat la tranquil·litat amb el 32 a 24, però el Saint Lys encara ha fet un darrer assaig sense transformar, que ha deixat el definitiu 32 a 29.

L´equip de Jonathan Garcia i David Kirikaixvili buscarà la tercera victòria de la temporada dissabte vinent, novament a l´Estadi, contra l´Isloise.

Informa: Joan López Imatges: Lluís Calvo