ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'embassament de Rialb podria convertir-se en una base nàutica per a la Federació de Vela

www.andorradifusio.ad

La Federació de Vela treballa per disposar d'una base nàutica a l'embassament de Rialb. El president, Josep Maria Pla, creu que el projecte podria veure la llum l'any vinent i suposaria un desenvolupament molt important per als practicants del país.

Rialb podria convertir-se en un dels eixos de la vela per als andorrans. La federació disposa d'un projecte per convertir l'embassament de la zona, entre Ponts i Oliana, en una base nàutica per a la pràctica lúdico-esportiva i activitats d'iniciació.

La instal·lació seguiria principis de sostenibilitat i permetria dinamitzar la zona. El president de la federació, Josep Maria Pla, ha afirmat que es treballa conjuntament "amb els ajuntaments de la zona" per "posar la vela a una hora d'Andorra". Segons assegura, fer-ho possible "canviaria totalment la pràctica d'aquest esport "i la situaria "just per sota de l'alt nivell".

A hores d'ara, encara falten força adequacions per fer-hi. De moment, diu Pla, "hi ha un accés a l'aigua amb una rampa, però s'ha de desenvolupar l'entorn perquè sigui pràctic i còmode".

El projecte podria veure la llum l'any vinent. El president de la federació creu que si en aquest termin de temps són "capaços de portar-hi nens de les escoles d'allà i d'aquí a fer activitats d'iniciació, voldrà dir que el projecte comença a navegar".

En clau nacional, les restriccions de mobilitat han tingut una gran afectació per als amants de la vela. L'aspecte competitiu està molt aturat i és molt difícil fins i tot celebrar els esdeveniments, ha assegurat Pla.

A banda del projecte de Rialb, Pla té com a objectiu aconseguir un relleu per a la presidència de la federació. Després de 14 anys al capdavant de l'entitat considera que cal sang nova per al pròxim mandat d'aquí a tres anys.

Informa: Joel Romero
Imatges: Ricard Tenza-XTVL
Locució: Òscar Serrano

Comparteix:

44.192.253.106