ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'equip d'esquí de fons tindrà un petit centre d'alt rendiment a Naturlàndia

www.andorradifusio.ad

L'equip nacional d'esquí de fons tindrà a partir d'octubre un petit centre d'alt rendiment a Naturlàndia. El comú de Sant Julià de Lòria, el camp de neu, el COA, la FAE i Andbank han col·laborat per fer realitat una demanda d'un equip que ha portat moltes alegries els darrers anys.

Per fer el centre s'estan rehabilitant unes edificacions situades a 2.000 metres. Aquest refugi d'altura podrà ser usat com a habitatge i tindrà un petit gimnàs.

Tindrà cabuda per 10 persones. El comú i Naturlàndia cedeixen l'espai. La FAE, el COA i Andbank cobreixen els gairebé 100.000 euros del pressupost. 

El president de la FAE, Pepi Pintat, destaca que "amb la creació d'aquest centre cobrim les necessitats esportives dels nostres atletes". A més, "podria donar servei a altres federacions i clubs".

El director tècnic de la secció de fons, Joan Erola, remarca com "és un objectiu que portàvem perseguint des de fa temps i ara hem trobar les condicions favorables". Afegeix que "és un procés que ha anat acompanyat dels resultats d'Irineu i Carola". Ho veu com "un primer pas i una eina molt valuosa per a l'entrenament".

L'esquiadora de la FAE, Carola Vila, ho valora molt positivament "sobretot a l'hivern, quan perdem molt de temps a la carretera". Diu que els beneficia molt, ja que, a més, "dormir en alçada cada cop es valora més en els entrenaments". L'esquiador de fons Irineu Esteve comparteix els arguments de la seva companya i posa en relleu la possibilitat que tindran de "descansar, alimentar-nos millor i retallar tot el temps possible per entrenar".

L'equip ja està en plena pretemporada. Les primeres competicions seran a final de juliol en la modalitat de roller a Noruega. Al setembre primer contacte amb la neu a la gelera de Paso Stelvio.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.80.144.129