ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'equip de fons prepara la nova temporada amb el roller-esquí com a principal eina

www.andorradifusio.ad

La Covid-19 ha mantingut l'equip d'esquí de fons tot l'estiu a Andorra. Els va afectar en la recta final de la campanya passada, però gràcies al roller-esquí i al centre de tecnificació de la Rabassa estan completant una bona preparació. En la propera temporada Irineu Esteve espera fer el salt definitiu i Carola Vila podria fer més Copes del Món de les previstes a causa de la pandèmia.

La imatge dels esquiadors de fons fent roller-esquí es repeteix cada any i aquesta pretemporada amb la Covid-19 encara més. Malgrat els condicionants la preparació és bona. El director tècnic de la secció de fons de la FAE, Joan Erola, explica que tot i no poder anar a fer les curses de Noruega, s'ha pogut entrenat "al 90%" com l'any passat.

El roller-esquí és "fonamental" per poder fer el gest tècnic "en un ambient que no és de neu". Erola explica que "tots els països tenen pista de roller-esquí específica" però que s'ha d'anar "poc a poc". Per a Irineu Esteve a més del gest tècnic, també et posa fort i és "l'esport que més s'adapta".

Enguany l'equip fins i tot ha fet un pas endavant amb un mirall que permet corregir els errors in situ. Carola Vila creu que els ajudarà molt.

Pel que fa a objectius Irineu Esteve espera aconseguir la propera campanya el que va quedar pendent en la darrera. "Volíem estar una mica millor que fa dos anys i més o menys vam fer el mateix nivell. Esperem intentar fer un pas més endavant ara i veure com va. Sobretot trobar la sensació en la neu en el clàssic", desitja Esteve.

Pel que fa a Carola Vila s'està més pendent del calendari. La Covid-19 podria forçar-la a fer més Copes del Món de les previstes.

L'equip seguirà entrenant a Andorra, com a mínim, fins al 7 de setembre, data on és previst fer una primera estada amb neu al Pas de l'Stelvio.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

52.3.228.47