ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'equip mexicà de BTT establert a Andorra la temporada passada es trasllada a San Marino

www.andorradifusio.ad

L'equip mexicà AR Efideporte de bicicleta de muntanya no correrà aquesta temporada amb llicència andorrana. De fet, l'equip s'ha traslladat a San Marino, on ha trobat més facilitats. La federació tutelarà ara la carrera de Kilian Folguera, que l'any passat va disputar la Copa del Món de Nove Mesto amb el suport dels mexicans.

L'aventura de l'equip AR Efideporte a Andorra ha durat un any. La pandèmia va suspendre la majoria de competicions de BTT en les quals havia de prendre part l'estructura que corria amb llicència andorrana i que tenia Kilian Folguera a les seves files.

La Covid-19 ha sigut un torpede a la línia de flotació dels equips petits i l'AR ha pres la decisió de canviar de rumb per sobreviure. Per fer-ho s'ha associat amb un equip continental femení i San Marino els ha acollit amb els braços oberts, ara amb el nom d'AR Monex. El president de president de l'Associació de Mexicans a Andorra Mexand i un dels impulsors de l'arribada de l'equip, Juan Carlos Valladares, explica que "s'han mudat per una sèrie de facilitats que no trobaven a Andorra, com patrocinadors, visats o residència".

Valladares no descarta que l'estructura pugui tornar a establir-se al país. Diu tenir esperances "en què la comunicació entre l'equip, la federació i el ministeri pugui fluir d'una manera exemplar com la de San Marino; i que ens ensenyi que desburocratitzant les coses les inversions poden ser més àgils".

El responsable esportiu de la Federació, Ivan Vila, veu normal el canvi i assegura que és una pràctica habitual en el ciclisme. Assegura que no és el primer cas amb què es troben. "Amb els equips petits ja passa que en funció del patrocinador vas d'un país a un altre".

A partir d'ara la participació internacional de Kilian Folguera, que l'any passat va disputar la Copa del Món de Nove Mesto sota el paraigua de l'equip mexicà, tornarà a estar en mans de la federació.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

54.236.58.220