ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Equips Pro Tour com Education First preparen el Tour de França a Andorra

www.andorradifusio.ad

És habitual veure ciclistes professionals al nostre país. Molts hi resideixen. El que no és tan habitual és veure un equip professional fent-hi estades. Enguany molts equips escullen Andorra per preparar el Tour de França, per les muntanyes i per la seguretat. Hem compartit entrenament amb un dels millors equips Pro Tour, l'Education First.

La jornada arrenca a les 9 del matí a Soldeu. En el repartiment de líquids i material es pot observar la meticulositat fruit de la Covid-19. Han escollit Andorra per les muntanyes, però també per la seguretat.

Tejay van Garderen destaca l'aire fresc i els beneficis de l'entrenament d'altitud. A més, com recorda l'entrenador Nate Wilson, tenen la base a Girona "així és que Andorra és molt accessible per a nosaltres". L'objectiu, practicar grans ports per al Tour.

A Andorra és molt fàcil enllaçar ports de gran duresa en pocs quilòmetres. Education First serà un equip protagonista al proper Tour de França. El seu líder, Rigoberto Urán, encara es troba a Colòmbia. Amb tot, homes com Tejay van Garderen, amb dues cinquenes places a la general del Tour, també poden ser protagonistes. Volen "situar un dels nostres al podi i és clar guanyar alguna etapa. Crec que puc aconseguir-ho. Rigoberto Urán serà el líder però miraré d'aprofitar les meves oportunitats quan arribin", avisa Van Garderen.

A banda d'Education First aquests dies s'ha vist entrenant a Andorra equips com ara Movistar, Bahrain i Israel Start-up Nation. D'aquí a l'inici del Tour de França, el 29 d'agost, s'esperen més estades d'equips Pro Tour.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Sergi Linares
Imatges cedides: Xavier Sabat

Comparteix:

3.228.11.9