ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Espuga afronta el canvi de categoria després d'una temporada inoblidable 

www.andorradifusio.ad

Amb 18 anys, Isis Espuga és un dels talents amb més potencial sorgits del rugbi andorrà. Ha tancat una temporada inoblidable, guanyant la lliga francesa amb l'Stade Toulousain i proclamant-se subcampiona d'Europa en la modalitat de set amb la selecció espanyola, en la categoria sub-18.

Isis Espuga ha passat uns dies a Andorra abans de tornar a França per reiniciar els entrenaments. Ho farà amb el record encara ben viu d'una temporada inoblidable. Fa poques setmanes es va proclamar subcampiona d'Europa sub-18 amb Espanya en la modalitat de set, però si ha d'escollir es queda amb el títol de campiona de França de la mateixa categoria amb l'Stade Toulousain pel que ha costat. "Portem tota la temporada treballant-ho, hem crescut juntes i hem superat tots els obstacles juntes. Hi ha molta més emoció al Campionat de França. Amb el Seven ha estat un grup que s'ha construït molt ràpid, ens hem creat com a família molt ràpid i hem sabut treure el millor de nosaltres molt ràpid".

Amb 18 anys, Espuga passarà enguany a la categoria sènior i jugarà amb l'equip espoir de les rouge et noir. La jugadora de l'Stade Toulousain explica que haurà de treballar encara més. "Físicament haurem de fer més gimnàs, més cursa i més de tot, perquè les noies estan més fortes, més preparades i són més grans. Les joves pugen i tenen un repte davant d'elles".

Fa tres anys que viu a França, però manté contacte amb les seves excompanyes del VPC i destaca el creixement del rugbi femení al país. "Com totes les federacions i clubs, falta finançament potser a l'esport femení en general, però tenen molt bon grup i va creixent a poc a poc. Sóc optimista."

El potencial de la tercera línia sembla no tenir sostre. De moment, però, només aspira a continuar gaudint el màxim amb la pilota oval. 

Informa i imatges: Joan López

Comparteix: