ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Expedició a la Lhotse: Trastoy, Cornella i Noses comencen la segona fase d'aclimatació

www.andorradifusio.ad

L'expedició dels andorrans Domi Trastoy i Jordi Cornella al costat del català David Noses avança a bon ritme. Han completat amb èxit la primera fase d'aclimatació i aquest diumenge comencen la segona. Entre el 18 i el 25 de maig esperen coronar la Lhotse, el quart cim més alt del planeta, sense l'ajuda d'oxigen.

Aquesta expedició és la mateixa que va coronar el Manaslu el 2019. Per a Jordi Corenlla, la Lhotse serà el seu segon vuitmil i el cinquè per a Trastoy després de coronar l'Everest, el Makalu nord, el Cho Oyu i el Manaslu. A les imatges els veiem arribant al camp 3. Aquest diumenge han estat al camp base on ens han enviat aquesta crònica.

"Estem al camp base de l'Everest, fa uns dos dies que vam arribar. Hem fet tot el trekking, hem fet la primera rotació per aclimatar el nostre cos a l'alçada per assolir la nostra fita que és pujar la quarta muntanya més alta de la terra sense oxigen artificial", esmenten els alpinistes.

I continua explicant que en una de les expedicions el David va patir un principi de congelació a les mans. "Vam creuar tota la cascada de gel que és una de les parts més perilloses de la ruta, vam dormir el camp 1 on vam passar una nit amb molt de vent. Vam anar a dormir al camp dos i l'endemà vam pujar al camp 3 a 7.100 metres per fer una punta d'alçada on una mini tempesta ens va atrapar i el David va patir principis de congelació a les mans. Ara estem al camp base i dilluns farem la segona rotació."

En aquesta segona rotació tornaran a pujar al camp 3, però a diferència de la primera vegada, en aquesta ocasió, passaran la nit a 7.100 metres. Un cop completada tornaran a baixar per preparar l'atac definitiu quan tinguin una finestra de bon temps. Esperen fer-ho entre el 18 i el 25 de maig.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges cedides per Domi Trastoy i Jordi Cornella

Comparteix: