ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'experiència argentina de Ramon Aranda a la Transcumbres: un autèntic trencacames

www.andorradifusio.ad

Ara fa unes setmanes, Ramon Aranda i el seu company Joan Montaner van embarcar-se en la Transcumbres 2018 a l'Argentina. La prova per etapes de 600 quilomètres i 13.000 metres de desnivell va ser tot un autèntic trencacames, tot i això Aranda va tancar la competició cinquè en la categoria Màsters 50.

Després de participar en nombroses Titan Desert, Ramon Aranda va canviar el clima àrid del Marroc per la humitat i vegetació de la Transcumbres de l'Argentina.

Tota una experiència de 600 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell en sis dies. A més, amb una meritòria classificació.

Explica que "ha sigut una experiència brutal". "Anàvem a gaudir i en la nostra categoria hem quedat cinquens. Ha estat molt dur".

L'exigència de la cursa va ser màxima, atès que durant sis dies els participants pràcticament no baixaven de la bicicleta.  Assegura que "havies d'estar mentalitzat del primer a l'últim dia, perquè eren sis jornades de cursa molt dures i amb molt desnivell".

Aranda recorda amb especial emoció la quarta i cinquena etapa. "Ens esperàvem tots un port com el d'Envalira i era una serra". "No era un port llarg però semblava que no arribaves mai", relata recordant com "era un trencacames brutal".

El ciclista reconeix que la Transcumbres ha estat una prova molt diferent a les que havia realitzat anteriorment. Després de l'experiència argentina, i tot i reconèixer que "no es poden comparar", el següent repte d'Aranda serà una nova edició de la Titan Desert a l'abril.

Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa / Transcumbres 2018

Comparteix: