Exposició pels 60 anys del primer partit del VPC

www.andorradifusio.ad

EL VPC està d'aniversari. Avui fa 60 anys del primer partit amb les sigles de Voluntaris de Protecció Civil. Per celebrar-ho, aquesta tarda s'ha inaugurat a La Llacuna una exposició que recull la història del club i que es podrà veure fins al proper dia 17.

Toni Rovira, exjugador i pioner del VPC, explica que l'equip va començar entrenant a l'Andorra Park Hotel, on abans "hi havia prats". En aquella època, no tenien un camp propi, "això va ser sobre el 1960 i el 1961", data Rovira. Així va començar el rugbi a Andorra. L'exjugador també explica que van anar creixent de mica en mica fins a jugar el primer partit amistós. El club va passar a formar part del FC Andorra, en la secció de rugbi, fins a l'any 1963, "quan vam canviar i vam passar a ser Voluntaris de Protecció Civil", afegeix.

Per la seva banda, l'exjugadora i gerent Andrea Dias valora que la presència de l'equip femení sempre ha estat important. "Es va crear el 1989 i ja fa dies que tenim el nostre lloc al món del rugbi. És un esport que sempre ens ha acollit perfectament i el més important per a nosaltres és que les llicències cada cop creixen més", diu.

El director de l'escola de rugbi, Philou Berdaguer, agraeix haver trobat una escola "estructurada" quan es va incorporar i assegura que ha intentat "continuar-ho amb els meus mitjans i la meva humilitat". Segons Berdaguer, el més important per tenir un club potent "és tenir una cantera molt forta".

Amb tot, el president, Gerard Giménez, explica que a dia d'avui "tenim molta canalla". També tenen un equip B "que feia anys que no en teníem", dos equips consolidats i un equip femení que està competint a un nivell alt. "Estem en un moment molt dolç del rugbi i crec que és un èxit jugar a Catalunya", agraeix.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

La WBA Future of Andorra viu la cerimònia de pessatge Que segueixi la festa