La FAF se sent menystinguda per la gestió de l'Estadi Nacional

www.andorradifusio.ad

La Federació de Futbol ha dit prou. Amb l'ajut de la UEFA va cobrir la meitat de les despeses de l'Estadi Nacional, 2 milions d'euros. És la federació amb més llicències, gairebé 3 mil, i no se'ls té en compte. Veu perillar els partits d'aquest estiu tant de la selecció com dels clubs en competició europea. No entén per què no s'ha esperat que hi hagi l'estadi d'Encamp operatiu per fer les obres al Nacional.

Fins ara la Federació de Futbol s'ha mantingut a l'ombra adoptant un perfil baix. Ara, ha arribat a un punt que ha dit prou. Vol ser escoltada. Tres mesos enrere va lliurar un calendari amb els partits que clubs i selecció havien de jugar aquest estiu. El novembre el seu estadi estarà acabat.

"Crec que s'ha d'aplicar el sentit comú i el sentit comú diu que aquestes reformes s'han de fer un cop el nostre estadi estigui operatiu al cent per cent."
David Rodrigo, secretari general FAF

"La Federació Andorrana de Futbol va fer una aportació a través de la UEFA prou important com perquè ara se'ns tingui en compte." 
Fèlix Álvarez, president FAF

"Son 3mil llicències, hi ha 3mil famílies darrera. Per força entenem que amb el nivell de llicències en tenim molta, per això no entenem el que s'està fent ara perquè s'està perjudicant a molta gent"
David Rodrigo, secretari general FAF

"Els darrers 10 o 15 anys potser som l'única federació que ha fet millores amb estructures al país"
Fèlix Álvarez, president FAF

El problema ve de lluny. El 2022 es va fer una reforma al Nacional per adaptar-lo a les exigències de laLiga. Unes demandes que contravenien les de la UEFA, com la de l'amplada del terreny de joc. La federació no va signar aquell conveni perquè els perjudicava. Va aconseguir una moratòria de la UEFA fins novembre. Si hi ha un altra reforma l'acord es trenca.

"Quan hem tingut reunions és perquè nosaltres l'hem demanat perquè si no ningú ens convocava. Entenem que FC Andorra i Govern van entendre que si seguien els requisits de la lliga serien els mateixos de la UEFA però a nosaltres no ens van consultar, la sorpresa per ells va ser que la UEFA demanava més coses que la Lliga. És que si es fan reformes es te que anar a abans que arribes el FC Andorra es tenen que complir els 105 per 68, els 3 metres d'amplada de seguretat i les plataformes, tota la bastida te que anar fora. La moratòria és fins al novembre del 2024, si es fan obres com és la intenció és te que complir la normativa vigent i llavors no hi ha moratòria. Som l'única selecció de les 55 que actualment no sabem on jugarem al setembre. Hi ha un conveni d'us que està actiu en el que els clubs de competició europea i les seleccions nacionals tenen el dret de jugar si fan aquestes obres aquest dret el perdríem llavors aquest conveni s'estaria incomplint"
David Rodrigo, secretari general FAF

Ara els toca a la resta moure fitxa, la federació té fins la setmana vinent com a data límit per respondre a la UEFA.

Sense opcions per jugar

Si al final es fa el canvi de gespa a l'agost, la federació no tindria cap més opció que jugar fora del país. Sobretot perquè la UEFA ha augmentat les exigències per competir a Europa i el Comunal no les compleix. "Abans tenim el comodí del Comunal ara no el tenim. El campió de lliga que juga a Champions League necessita VAR a la primera ronda i a partir de la tercera VAR i camp de categoria 3."

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Eric Escabias

Comparteix:

Ús de drons per assegurar la Pujada Arinsal Les proves mèdiques descarten una lesió de Vicky Jiménez al genoll