Pas en fals del MoraBanc Andorra cap al play-off (93-96)

El MoraBanc Andorra ha perdut aquest dissabte davant de l'Obradoiro i s'ha retrobat amb la derrota a casa gairebé quatre mesos després. L'equip de Joan Peñarroya ha pagat molt car el desencert en el tir lliure (20/30), les 14 pèrdues i l'encert dels visitants en el tram final. Matt Thomas MVP del partit amb 30 punts (6/9 en triples) i un 34 de valoració. Jaime Fernández el millor dels andorrans amb un 24 de valoració.

El MoraBanc Andorra, que en aquest partit ha lluït un samarreta rèplica de la que vestia l’equip que va aconseguir l’ascens a la lliga EBA la temporada 2004-05, no sabia el que era perdre a la Bombonera des del passat 6 de gener (91-99 davant del San Pablo Burgos). Ara, amb aquesta nova ensopegada a casa, els de Joan Peñarroya han deixat escapar una bona oportunitat per donar un pas gairebé definitiu cap als play-off.

El partit, marcat pel retorn de l’ex capità David Navarro, ha començat amb un Obradoiro més activat, anotant fàcil, i amb un Joan Peñarroya demanant el primer temps mort amb només tres minuts disputats. Els canvis del tècnic català han sorgit efecte i el MoraBanc Andorra, de menys a més però patint en defensa, ha acabat el primer quart guanyant 26-25 gràcies a un 9-0 de parcial i als 11 punts d’un gran David Walker. En el conjunt gallec Matt Thomas (11 punts) ha estat el gran malson andorrà durant tot el partit. En el segon quart la igualtat en el marcador ha seguit sent la tònica habitual fins que l’equip del principat ha apretat l’accelerador agafant una màxima d’onze punts (56-45) amb un 9 de 14 en triples. Al descans s’ha arribat amb un 56 a 48. A la mitja part el MoraBanc ha aprofitat per retre un sincer homenatge als integrants de l’equip River Andorra que la temporada 2004-05 van guanyar la Copa Catalunya i van aconseguir l’ascens a la lliga EBA. Tots ells s’han endut l’ovació de la Bombonera.

Ja en la segona meitat el MoraBanc Andorra ha seguit oferint bones sensacions (63-53) però sense arribar a trencar el partit i això ho ha aprofitat l'Obradoiro per igualar de nou l'electrònic (77-74). En els últims deu minuts, a cara o creu, l'equip de Moncho Fernández ha ofegat en defensa i ha vist com triples impossibles de Matt Thomas i Albert Sabat més els 9 tirs lliures fallats pels andorrans els ha permès trencar amb sis derrotes consecutives (93-96). A quatre jornades per al final de la fase regular, el MoraBanc Andorra, pendent dels resultats d'aquest diumenge, manté un coixí respecte el novè classificat.

Ara el MoraBanc Andorra aparca la Lliga Endesa per disputar aquest proper dimarts, a Reus, la final de la Lliga Nacional Catalana (12:30h) contra el Barça Lassa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.