ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La família Arasanz, símbol del relleu generacional als Isards

www.andorradifusio.ad

La victòria de la selecció de rugbi contra Bòsnia i Hercegovina per 45 a 10 va tenir entre els protagonistes Pep Arasanz. El jove tres quarts va debutar amb la tricolor el mateix dia que feia 20 anys. Ho va fer amb un mallot que va rebre de mans del seu pare, que també va ser internacional amb els Isards.

L'entrega de mallots és un dels rituals previs als partits de la selecció de rugbi. Un moment que es viu amb solemnitat i molta emoció. Aquest dissabte el convidat era Josep Arasanz i el número 15 era per al seu fill, Pep, que debutava amb l'absoluta el mateix dia que feia 20 anys. Va ser una entrega doble, perquè Josep pare li va donar també el mallot que va vestir en el primer partit de la selecció, el 8 de novembre de 1987 contra Luxemburg, fa tot just 32 anys. 

La decisió de Pep de defensar els Isards implicava renunciar a la selecció espanyola, amb la qual podia jugar per ascendència familiar i s'havia proclamat fa uns mesos subcampió d'Europa en categoria sub-20. Esportivament, això significava tancar-se les portes d'una selecció que lluitarà per la classificació per al Mundial de França 2023, després de quedar-se a les portes del recent del Japó, però Arasanz no va dubtar.

El seu debut va coincidir amb un dels millors partits de la selecció, que va passar per sobre de Bòsnia i Hercegovina amb un joc intens i dinàmic. Arasanz no va poder fer cap assaig, però va tenir una participació decisiva en el primer i en el tercer, obra d'Adrià Calvó. Tot i no ser el xutador habitual del VPC, va assumir la responsabilitat a la segona part després de la substitució de Langeard i va complir amb escreix, amb una sèrie de tres transformacions de tres intents.

Al costat de Pep, a l'Estadi Nacional van jugar fins a nou Isards encara sub-23. El relleu generacional, que ahir va tenir com a protagonista la família Arasanz, està més que assegurat.

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro / Joan López

 

Comparteix: