ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Fandjudo treballa per aconseguir portar un judoka a Tòquio 2020 tot i la dificultat

www.andorradifusio.ad

Queda menys d'un any per als Jocs Olímpics de Tòquio i la Federació de Judo és una de les que treballen per ser-hi, després de quatre edicions amb presència ininterrompuda. Fabián Ramos, Marc Reig i Léa Adam són, a hores d'ara, els tres aspirants amb més opcions.

La Federació de Judo ha arrencat la nova temporada amb el tradicional campus d'entrenament d'Ordino, que al llarg d'una setmana ha reunit 140 judokes d'Espanya, França, Andorra i, enguany, també de Colòmbia. Per als tricolors, el principal objectiu a mitjà termini són els Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021, però abans arribaran els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. "No és evident, serà difícil, però la intenció la tenim de poder tenir un joduko als jocs, treballarem per a això", avança el codirector tècnic de la Fandjudo, Toni Besolí.

Fabián Ramos, de 22 anys, Marc Reig, que en té 20, i Léa Adam, amb 18, són a hores d'ara els tres aspirants amb més opcions. Són conscients que es tracta d'un objectiu difícil, però els casos de Dani Garcia i Laura Sallés, com abans també Toni Besolí i Toni Molné, demostren que no és una fita impossible.

"Un somni pot ser alguna cosa inassolible, però un objectiu, com veiem a referents com la Laura i el Dani, que ho han pogut aconseguir, és un bon incentiu per pensar que nosaltres també hi podem arribar", explica Fabián Ramos. Marc Reig creu que s'ha de ser realista i "és molt complicat", almenys pel camí de la quota mundial, però no descarta una invitació, també complicada. Léa Adam considera que les competidores internacionals de la mateixa edat estan a un altre nivell, però no renuncia a treballar per igualar-lo.

Potser Tòquio arribarà molt aviat per a tots tres, però l'horitzó olímpic serà un al·licient més per a la temporada que tot just comença.

Informa: Joan López
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix:

18.208.126.130