El FC Andorra es queda sense estadi al mes de juny

www.andorradifusio.ad

El Futbol Club Andorra no jugarà a l'Estadi Nacional la temporada vinent. El Govern ja té pressupostat per al 2024 una partida per al canvi de la gespa, de natural a un altre cop artificial. Així ho ha dit el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes: "quan s'acabi la lliga, el juny del 2024, es començarà a fer el canvi de gespa perquè sigui un estadi molt més polivalent i el puguin utilitzar diferents esports". 

Automàticament, això comportarà que l'Andorra no pugui complir una condició imprescindible per jugar a la segona divisió espanyola, la lliga Hypermotion: disposar de gespa natural. Segons ha avançat Cabanes a l''Avui serà un bon dia' de Gabriel Fernández, el conveni actual amb el club tricolor, d'acord amb la lliga i el rugbi nacional, s'acaba el juny del 2024 i ja és impossible renovar-lo.

Davant d'aquesta situació l'Andorra es veuria abocat a buscar una alternativa per seguir competint. Ara mateix, mentre no s'arribi a un acord amb la propietat de la Borda Mateu per començar els treballs, l'opció més factible seria l'estadi que està construint a Encamp la Federació de Futbol. Fonts del club tricolor han confirmat que la instal·lació encampadana és una possibilitat. Des de la federació s'assegura que l'Andorra no s'hi ha posat en contacte i que la seva prioritat són els clubs de la lliga. Amb tot no descarten arribar a un acord.  Així les coses, el secretari d'Estat d'Esports deixa clar que el Futbol Club Andorra "haurà de trobar un altre camp perquè, evidentment, l'Estadi Nacional al canviar la gespa no s'adequarà a les condicions que demana la lliga".

Sobre la impossibilitat de renovar l'actual acord amb el club per a la utilització d'aquesta instal·lació esportiva, explica que "no es pot renovar perquè es va marcar una data" i recorda que "la Federació de Rugbi va fer l'esforç de desplaçar-se cap a Encamp segons unes condicions i, evidentment, s'han de respectar totalment les parts del conveni i la data del juny del 2024 no és ajornable". 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí      

Comparteix:

L’Inter d’Escaldes, rei de la Supercopa Adrià Regada acaba la temporada amb el millor sabor de boca