La fe del MoraBanc Andorra no coneix límits (87-82)

El MoraBanc Andorra, sobreposant-se a tot un seguit d’adver

El MoraBanc Andorra, sobreposant-se a tot un seguit d’adversitats, s’ha fet aquest dissabte amb la tercera victòria ACB de la temporada després de superar en la pròrroga el San Pablo Burgos. Destacar l'actuació de Clevin Hannah, líder estel·lar dels tricolor (28 punts, 32 de valoració) ben acompanyat per Tomasz Gielo (15 punts, 24 de valoració) i Haukur Palsson (18 punts).

El MoraBanc Andorra arribaria al partit de la sisena jornada ACB amb una pesada motxilla de derrotes (4 consecutives a casa) i baixes importants (Diagne, Sy i Pérez). Està clar que aquesta no era la situació més idònia per enfrontar-se a l’equip més en forma d’aquest inici de temporada: el San Pablo Burgos. L’equip castellà, vigent campió de la BCHL, ocupava la tercera posició a la Lliga Endesa amb una sola derrota (4-1). Però la fe del MoraBanc Andorra no coneix límits i aquest dissabte ho tornaria a demostrar capgirant un partit què, per moments, en el tram final de l’últim quart i de la pròrroga, semblava que tindria un final ben diferent.

L’inici del partit, però, tindria un clar dominador: el MoraBanc Andorra. Produint en atac amb protagonisme per Malik Dime, Clevin Hannah i Haukur Palsson, el combinat tricolor començaria més endollat, trobant tirs alliberats i eixugant en defensa el San Pablo Burgos (14-3). Però un temps mort de Joan Peñarroya faria reaccionar els seus aprofitant la presència de Ken Horton a pista. Un 3-8 de parcial aproparia els castellans al marcador encara què el MoraBanc seria capaç de tancar el primer quart amb un coixí de sis punts (17-11). La diferència a l’inici del segon quart arribaria a ser de 10 punts (27-17), la màxima en tot el partit, però el San Pablo Burgos tornaria a aparèixer aprofitant les pilotes perdudes dels andorrans i els rebots ofensius. Un 4-13 de parcial deixaria un ajustat 31-30 al descans.

La igualtat en el marcador seguiria marcant el ritme del partit al llarg de tota la segona meitat. El MoraBanc Andorra aguantaria les envestides visitants al llarg del tercer quart (48-48) i no seria fins l’últim quart que l’equip rival capgiraria l’electrònic en un primer moment (48-52). Els d’Ibon Navarro, encomanats al talent de Clevin Hannah, tornarien a agafar momentàniament la davantera (60-58) però els de Joan Peñarroya semblava que dictaven sentència a pocs minuts del final (63-67). A partir d’aleshores, una nova reacció tricolor amb un 6-2 de parcial enviaria el partit a la pròrroga (69-69). Durant els cinc minuts extres San Pablo Burgos es mostraria més fresc físicament però la fe del MoraBanc Andorra, amb un infal·lible Tomasz Gielo des del tir lliure, permetria als locals sumar una victòria titànica davant d’un dels millors equips de la temporada a l’ACB i també a Europa (87-82).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà aquest dimecres 21 d’octubre a Krasnodar a la pista del Lokomotiv Kuban rus (18:30h). Els d’Ibon Navarro buscaran la segona victòria europea en la quarta jornada de la primera fase de l’Eurocup. Quatre dies després, diumenge, l’equip tricolor disputarà el partit corresponent a la setena jornada ACB al Palau Blaugrana contra el Barça (20h) en directe per RNA i andorradifusio.ad.